Annecy vores helt store oplevelse.   

Tæt på Schweiz og Italien, i de franske Alper.90 kilometer fra Mont Blanc. 

                                               

Vi er vendt tilbage til denne del af Frankrig, da der altid er meget dejligt at holde ferie. 

Der er som man kan se på billederne meget smukt. I juni måned er temperaturen som regel meget høj ( ca. 30 grader eller mere) Det er bestemt ikke et minus, når man ligger i telt og kører på mc

 

                                 

     

Vi ligger på camping  på Village Camping-Europa i St -Jorioz. Pladsen er meget familie venlig og der er    nogle kanon søde værter, der gør alt for at ferien skal blive rar og vellykket. Hvis man ikke gider at lave mad, er det nemt at gå på den lille restaurant, der er tilknyttet pladsen. Her kan man  bestille pizza med hjem til teltet eller sætte sig og nyde maden på stedet. Der er flere muligheder på menuen, så den behøver ikke at stå på pizza. Baderum og  ikke mindst pool området er rene og pæne. Man holder fast på regler og gør ofte rent. Link til campingpladsen findes nederst på siden.

Vejret ved Annecy, kan også vise sig fra en meget barsk side i juni måned. Vi har oplevet tordenvejr i 20 timer i træk og jeg lyver ikke. Den ene torden efter den anden, rullede ind over området. Lilla lyn løb hen ad jorden og det væltede ned med ikke bare regn, men også nogen meget store hagl. Det stormede og der blev revet og flået i vores telte. Vi stod og holdt fast i vores stænger og ellers bare håbede på det bedste.

Det var en meget voldsom oplevelse og vi var lykkelige for, at uvejret ikke havde forvoldt skader på vores motorcykler eller skader af nævneværdig karakterer på vores telte. På billedet har vi forsøgt at illustrere haglenes størrelse, men de var allerede smeltet en del, da vi vågede os ud af teltene.

Vi blev lidt udtrykke og var lidt i syv sind om vi måske skulle forlade området, da vejret var dårligt i 5 dage i træk. Heldigvis kørte vi ikke, da vi efterfølgende, fik det varmeste og flotteste sommer vejr igen.

 

                                   

Efter uvejret fik himlen de flotteste farver. Den skiftede hele tiden udseende i alle regnbuens farver.Vi valgte at gå en tur ned langs søen og for at nyde den smukke sø og ikke mindst den flotte aften himmel. Vi trængte også godt nok til at komme ud af vores telte, efter den lange, lange ventetid på bedre vejr

På campingpladsen , var der meget panik. Alle de nyplantede blomsterkrukker, var forvandlet til et sørgeligt syn. Blomsterne var knækket og da der lige var klippet hæk, var det afklippede løv og grene, havnet i pool området og i vandlandet. Alt skulle renses.

Der var også stor aktivitet i restaurationen, da der var smadret loftvinduer så der var fosset vand ind på gulv, stole og borde. Det skal lige oplyses, at dette skete nogle få dage før den rigtig store ferie sæson startede, så det var forståligt nok, at der var bitre og sammenbidte miner. Alt det flotte forarbejde, havde moder natur splittet til atomer.

 

                                  

Af gode grunde har vi kørt meget rundt i området, været i den gamle by i Annecy flere gange, været i Chamonix samt "besteget" Mont Blanc, dog kun med svævebane. 

Andre er helt sikkert mere modige end vi var? Mont Blanc, er så fantastisk at man måbende kigger sig omkring på de kæmpemæssige sten og ismasser. Alt er så overvældende at man må bøje sig i ære frygt.

 

Man kommer op i 3842 meters højde og jeg skal love for der er langt ned. Jeg undrer mig over at der er folk der klatrer, står på ski og på snowboard på de stejle, sneklædte og barske bjergsider? Vi talte højlydt på dansk om disse vågemodige snowboardere, der frygtløst kastede sig ud i naturen og vi fik også sagt at de ikke

 

var rigtig kloge. Fra en af gutterne kom det på lige så klingende dansk." Vi er skam rigtig kloge!"Ak ja verden er trods alt lille

 

Når man er så højt oppe er der ikke varmt mere, kun ca. 0 grader og det er ikke klogt at tage derop i sommertøj og sandaler, da der mange steder er is glat og ikke alle steder, lige godt afskærmet til de stejle bjergsider. Mange turister der tog med svævebanen op, var dog kun iført sommertøj, så jeg er overbevist om at vi havde det bedre i mc tøjet. Luften er også meget tynd, så kraftanstrengelser bliver omgående straffet med kvalme og utilpashed, hvis kondien ikke er i orden. Behøver jeg at sige, at det har jeg prøvet? Urgh! Jeg var dårlig da ilten i lungerne slap op. Vores yngste barnebarn Olivia var kun 5 måneder da hun besteg Mont Blanc, men hun var også sødt sovende i sin klapvogn mens vi baksede hende op af alle trapperne.
Når alt dette er sagt, skal det siges, at denne oplevelse må man simpelthen ikke gå glip af.
Der er så smukt, at man aldrig glemmer det.

 

     Virago-mc.dk © 2007 • Privacy Policy • Terms Of Use