En typisk sommerferie i vores familie.

Starter allerede klokken 4 om morgenen.
Det er altid rimelig råkoldt og fugtigt, lige i begyndelsen af juni måned.
Vi har faktisk oplevet, at det et år var frostvejr, da vi nåede Rønnede. Underlig oplevelse, når man er på vej på sommerferie.Oven i købet ¨på motorcykel med medbragt camping udstyr.

Vi er lidt klatøjede, så tidligt om morgenen, men vi har heller ikke sovet så meget den forgangne nat. Vi har været så spændte på den kommende tur. Det er vi i øvrigt hver gang vi skal af sted.   
Vi snegler os af sted fra Ishøj. Jeg skriver snegler, da der altid er meeeeget langt til Rødby færgehavn. Det føles sådan, da vejen er lang, lige og kedelig. 

Første stop er ved Tappernøje. Her skal tankes og ryges en smøg, mens vi hyggesnakker om eventyret der venter forude.  
Endelig er vi ved færgen og vi når knap nok at blinke, før vi er om bord.  
På færgen når vi lige en kop kaffe og lidt mad. Vi er begærlige eller realistiske og medbringer ofte selv provianten, da "Kaj og Bøje plukker os med hud og hår"  hvis vi køber noget i cafeteriaet!! Det er hamrende dyrt.

Det går ofte hurtigt med at komme frem på de tyske motorveje, ikke fordi vi kører stærkere, men nok bare fordi vi er på vej, tror jeg.  
Allerede midt på eftermiddagen er vi nået de forjættede bakker i Kassel. Her kan man begynde, at fornemme varmen og ikke mindst nyde det bakkede landskab.  
Ju! biee! Nu starter ferien for alvor. 

På Rasthaus Kassel inkvarterer vi os på værelser med køjesenge og bad og toilet på gangen. Det er fedt og vi glæder os til et varmt bad og et lækkert aftensmåltid og en god tår kaffe Nogle af os vil også have kage. "Apfel Van Kuchen mit sahne." HMMM!!!  
Vores motorcykler og oppakning, holder trygt parkerede  i  en aflåst garage. Vi behøver ikke at afmontere alt vores bagage for en enkelt nat.  Dette er en stor fordel, vi kan bare slappe af og vi ved at der venter et stort overdådigt morgenmåltid  inden vi drager  videre, den kommende dag. 

Af sti af sted" Videre sydpå.   Vi skal jo nå noget mere varme. 

Et par af de helt store oplevelser kan læses her 

Et år var vi over Branner passet, da vi skulle til Italien.     

Der var meget smukt. Det gav et gys i hele kroppen, når man stirrede på det smukke landskab.   
Jeg  kom i tanke om at jeg ofte havde hørt om, at lastbilerne, havde problemer ved Brenner Passet når der var sne og is og det kan jeg godt nok sagtens forestille mig, da det virkelig er et sejtræk for køretøjer, at bevæge sig på disse veje og så oven i købet med megen last.   
Der lugter af brændte bremser og motorerne brummer og buldrer,  selv når det er tørvejr.   
Vi har kørt både på det nye og det gamle Branner Pas og bjergene "væltede sig op" og var så bombastisk smukke, at det næsten tog vejret fra en.  
Det "gamle pas" var så afgjort det smukkeste, men vejene er alt for snoede og bulede til den moderne effektive trafik.   
På motorcykel var det derimod en fantastisk  og uforglemmelig oplevelse.  
Det kildede  i maven da vi kørte  ned af de stejle veje, men man glemte hurtigt denne følelse, for pludselig var der meget varmt og vi var  jo også nu på den anden side af Alperne. Der var også en anden ting man ikke kunne undgå at bemærke. Vi var i Italien og hånden på hjertet, så var her lidt mere beskidt og der blev kørt lidt vildere på motorvejene.   
Italien var et dejligt land. Der var varmt, men priserne var temmelig meget skruet i vejret og jeg mener, at man skal have en god pengepung med hvis man holder hele sin sommer ferie i Italien.  

En meget pudsig oplevelse, som nok på ingen måde kan kaldes typisk, var på en bar i FrankrigJeg kan ikke huske hvor det var, men det er vidst også sagen helt uvedkommende.  
Det korte og det lange var, at vores to motorcykler blev kørt i garage midt inde i en bar.  
Vi havde kørt langt den pågældende dag og alle de almindelige og pæne hoteller var "booket up!"  
Der var en stor messe i området og derfor de fyldte hoteller. Vi var trætte og sultne og trængte bare til at slappe af.   
I en lille guds forladt flække, fandt vi et lille hotel og med fagter og gebærder ( vi kan ikke fransk!) fik en, virkelig sød og smilende franskmand og jeg aftalt at vi overnattede på hotellet.   
Stor var min forbavselse og jeg var sikker på, at det måtte skyldes at jeg ikke havde forstået "en hujende fis" Vores motorcykler skulle køres ind i baren!?!?   
Nej det var ikke en misforståelse. Der blev flyttet nogle borde og stole og franskmændene, der var gæster på baren, hjalp meget gladeligt med til at gøre plads til vores cykler og bagage.  
Da det hele var gjort, satte de sig og drak og hyggede sig, som om intet var hændt. Okay samtalen gik og uden at forstå det franske sprog, kunne man, på deres kropssprog forstå, at de vidst også var forbavsede over hændelsen og havde fået en "fed" oplevelse.  
Det var en helt speciel oplevelse og om det var træthed eller befippelse, det ved jeg ikke, men ikke en af os fik taget et billede, af den helt vidunderlige oplevelse.  
Øv hvor dum har man lov at være?

Hotellet vil de fleste nok kalde en ruin og der var heller ikke særligt rent, men gæstfriheden var helt i top og vi nød en rigtig god pizza på en hyggelig lille plads omgivet af tusmørke og lun fransk sommerluft.

Vi ender altid i Frankrig. Der er varmt og ikke mindst kan man købe nogle rigtig gode fødevarer.

Vi afprøver både ost og pålæg, som vi ikke aner hvad hedder ( vi kan ikke Fransk).  
Selvom vi ikke kan sproget, så klarer vi os alligevel. En ting der ikke er let,  er at tale  tysk eller engelsk i Frankrig. Franskmændene nægter simpelthen (næsten alle franskmænd) at tale andre sprog end fransk. Nå Pyt, så må vi jo bruge fingre og kropssprog og det lykkes da også, at få købt ind hos den lokale slagter og bager. I de tre til fire uger vi er i Frankrig, der nyder vi den smukke natur og  tager meget rundt på motorcykel i bjergene. Det er en vidunderlig oplevelse, da temperaturen ofte er på 25-30 grader og ikke mindre end 15 grader om natten. Skønt. 

Når vi atter når Danmark er det blevet juli måned og vi er nu klar til at nyde varmen i Danmark

 

 

Vi er klar til endnu flere ture, selvom vi ofte har kørt 3000-4000 kilometer i ferien. Vi har  mange gode oplevelser i sind og krop og vi glæder os til det atter bliver juni, så vi igen kan tage på eventyr.

 

HOME

 Virago-mc.dk © 2007 • Privacy Policy • Terms Of Use