Onsdag d. 05-06-08 ( ca. 320 km.)

Estland og hovedstaden Tallin. 

     

Fra den dejlige, travle by Riga gik turen videre mod Estland og hovedstaden Tallin, som betyder danskernes by.

                         

I Tallin skulle vi igen bo på et flot hotel, men atmosfæren her var lidt mere fornæm og ikke helt "i gear til bikere." Ikke negativt ment, men en hyggelig baggård, som i Riga var der ikke tale om.

      

Vejret havde skiftet lidt og vi fik en gang regnvejr på turen imod Tallin, men ikke noget der var af nævneværdig karakter.

Aftenmad kunne man selvfølgelig købe på hotellet, men vi var nogle stykker der foretrak at gå ned i byen og finde et sted at spise.Valget faldt på en ungarnsk restaurant med en pussig indehaver.

 Kvinden var gæstfri, men hun havde sine egne idéer om hvor meget vi kunne spise og derfor syntes hun ikke at vores maver kunne rumme desserter efter hovedretten??

Danske Turklubbere er derimod af en anden mening.Maverne kan sagtens rumme dessert efter en hovedret.Især pandekager med is!

Alle var vidst en anelse forbavsede over udmeldingen fra den bestemte ungarske kvinde, som insisterede på at vi absolut ikke skulle bestille dessert og derved blev det, da hun var et menneske man ikke lige vovede at sige imod. Bagefter kan man grine lidt af situationen.Vi kunne vidst allesammen sagtens have haft plads til dessert, men okay, man skal jo ikke frådse med ressurserne, vel?Igen blev det en super hyggelig aften, som alle nød efter endnu en fin køretur.

      

I Tallin var der noget at kigge på.Den gamle bydel osede af historie, men var også  mere turistpræget end de byer vi tidligere havde besøgt.Vi slentrede rundt på de brostensbelagte gader og nød de smukke gamle bygninger og hele atmosfæren i fulde drag.

                        

         

Her i denne historiske by, fik vi for mange år siden Dannebrog og der er derfor mulighed for at besøge " Den Danske Have."

Jeg må indrømme at min historiske vidden på dette punkt var så godt som intet og derfor har jeg fundet lidt historiske oplysninger om Dannebrog.

Legenden om Dannebrog

I følge sagnet "faldt Dannebrog ned fra himlen". Dette sagn stammer fra slaget ved Lyndanisse i Estland 15. juni 1219 under Valdemar Sejrs korstog mod Esterne.Samtidigt hørtes en stemme, der forkyndte, at når denne fane løftedes ville danskerne vinde. Dette opildnede de hårdt trængte danskere under Kong Valdemar til den endelige sejr. Der findes dog ingen historiske beviser på, at Dannebrogs oprindelse stammer fra dette slag. De første afbildninger af Dannebrog med den røde dug og det hvide kors stammer fra Valdemar Atterdag tid (1340-1375), mere end 150 år senere. Hvis flaget stammer fra Valdemar Atterdags tid, er det Østrigske og Engelske flag faktisk ældre.Men sagnet eller ej, siden da har Dannebrog været danskernes nationale symbol, om end det først flere hundrede år senere blev hvermands eje.

På en eller måde, virker det underligt at være så langt hjemmefra og så samtidig  kunne betragte en del af vores egen historie.Et eller andet sted, så bliver man også lidt stolt af at se de danske nationale farver? Hånden på hjertet, så var vi vel, blot for så mange år siden, på krigstogt og ikke på venligsindet besøg?Stoltheden svinder lidt ind, hvis man betragter det fra den synsvinkel.

Nå; der er ingen grund til at dvæle ved fortiden.Det er jo kun historie og blot spændende at udforske.

Tallin har også sine moderne bygninger og travlhed og flere steder var man igang med at bygge nye parkeringspladser og renovere vejnettet.

       

Alle nød vidst denne smukke by og vi kunne sagtens have fået flere dage til at gå her, men alt godt får jo en ende og vi skulle nu videre mod

Finland og det internationale træf.