Sommerferie i juni 2011

Det skal vidst ingen hemmelighed være, at ferie, sol og sommer var mere end hårdt tiltrængt efter en død syg, lang og kold vinter, som allerede startede i oktober og virkede som om den aldrig nogensinde ville stoppe.

I februar begyndte Kjeld og jeg så småt at planlægge vores sommerferie. Der måtte bare ske noget, der ”lugtede af sommer”, så vinteren kunne glemmes og drømmes væk.

Vi var begge enige om at ferien skulle foregå på mc, men dog denne gang med overnatninger på hoteller i Tyskland, Polen og Tjekkiet. Der var også internationalt træf i Virago Danmark. Træffet skulle afholdes i Jels og vi besluttede at starte vores ferie der. Vi var også lidt spændte på hvor god vores nyanskaffede GPS ville være og besluttede at den skulle vise os vej til Wanda og Frank i Polen, derefter til Vrchlabi i Tjekkiet og til sidst tilbage gennem det tidligere Øst Tyskland med ophold i Niesendorf ved Bautzen. Alle steder havde vi været før, så det blev noget i retning af ”tilbage til rødderne.” Eneste forskel var at denne gang ville vi dog booke opholdsstederne hjemme fra og valgte at opholde os en uge hvert sted.

For sjov prøvede jeg at "google" campingpladsen i Niesendorf og stor var min forbavselse over at finde campingpladsen på nettet. Sidst vi var der, var der intet der ledte tankerne hen på, at man brugte internet og i det hele taget ikke noget der bare var lidt moderne. Vi ville booke en bungalow og skulle selvfølgelig betale et gebyr i forvejen, via bankoverførsel.  Ak ja! Så moderne var de nu heller ikke blevet. Vores bank bad om deres banks eban nr. etc., for at gøre det muligt at overføre penge. Det var for besværligt og vi kunne så bare betale når vi kom frem! Hotelværelset på Lici Farma i Tjekkiet, ville vi også på forhånd booke og jeg modtog flere hyggelige mails med bl.a. bekræftelse fra direktøren Petr Kratochvíl, som vi havde mødt i 2006 og 2007.Alt stod klart og der var selvfølgelig også truffet aftale med Wanda og Frank.

Træfpladsen i Jels var en stor legeplads. Alle mulige typer iført "biker out fit" med mærker fra mange tidligere træf, besøg i andre lande og byer, påsyet læderveste og jakker. Selvfølgelig skinnende crom, nitter og lak alle steder.

Synet var en ting, men drønet af "strongpibes" og den hyggelige v twin motors dybe og  dunkende lyd der fyldte luften, var bare helt fed.

Mine tanker begyndte at filosofere over hvad alle disse mennesker mon beskæftigede sig med i deres civile liv? Jeg ved dog af erfarring, at det er læger, bankfolk, forretningschefer. Ja kort sagt, alle mulige ansatte fra mange forskellige erhverv, som ifører sig deres "legetøj", flipper ud og glemmer hverdagens stress og jag, mens de også får fornøjelsen af at vise deres dyre, dejlige mcèr frem.

Det mest eksotiske land, der denne gang deltog i det internationale rally, var Columbia. 35 mænd, kvinder og børn.

Det ene barn var en "minibiker" i klapvogn, der havde fundet vej til Jels. Columbianerne var inviteret af svenskerne og de kørte på lejede maskiner og i minibus. De hyggede sig og deltog med stor begejstring i "sillygames" hvor der blev dystet i bl.a. sækkevædeløb og stafetløb.

I stafetløbet skulle der rammes fyldte dåseøl med en kroketkølle, drikkes af dåserne og selvfølgelig snurres rundt og alligevel være i stand til at komme først i mål!. Sækkevæddeløbet med 4 personer i hver sæk blev suverent vundet af Columbianerne. De fik lynhurtigt skabt samarbejde og takt, med klap og stemmeføring. Behøver jeg at nævne at det danske hold kun kom 2 meter frem, landede i en stor bunke af kaos, grin og måske også en anelse begyndende sprittåger? Columbianeren viste os derefter at man også kan hoppe baglæns uden at vælte, RESPEKT!

En rigtig hyggelig pinse med fint vejr og samvær med mange dejlige mennesker. Tak for nogle gode dage til jyderne, som havde knoklet max denne gang og også tak for sidst til alle jer andre som deltog!

Uge avisen dk skrev således om træffet.

Internationalt MC-træf i vikinge byen Jels.

Virago MC Klub afholdt internationalt træf i pinsen i Jels i og ved Jels Motel & Sportscenter.

"Træffet er for ejere af Yamaha ”Virago” og ”Star” motorcykler – og der deltog i alt 520 motorcyklister, hvoraf ca. 400 var fra udlandet: bla. Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Holland, England, Skotland – og så var der 35 Yamaha ejere der havde taget den lange tur fra Columbia i sydamerika (de havde dog taget flyveren – og lejet motorcykler i Sverige).
De fleste deltagerere boede i teltlejr på boldbanerne omkring Jels hallen, og de mere bekvemt anlagte havde booket sig ind på motellet og de forskellige bed & breakfast i byen.
Der blev naturligvis brugt tid på at ”sparke mc dæk” og beundre hinandens flotte maskiner, hvoraf flere var specialbygget.Arrangørerne, den danske Virago Klub, havde også arrangeret ”lege” for gæsterne; sækkeløb, bueskydning osv. – ligesom der var arrangeret køreture i det syd- og sønderjyske." Citat slut.

 Turen fortsatte fra Jels og til Polen. Vores Garmin  Zumo 220 også døbt ”Fru Garmin”, viste sig at være ikke mindre end helt perfekt. Da vi nåede Berlin, blev vi overrasket af en kraftig regnbyge og vi gad derfor ikke køre mere. ”Fru Garmin” fik opgaven at finde det nærmeste hotel/ gasthaus og dette var ikke en opgave der ikke kunne klares i et snup tag. FEDT!

Vi blev guidet til det hyggeligste lille gasthaus med gæstfrihed og rigtig god mad.

 

 

 

Næste morgen videre mod Polen. Solen strålede fra en sky fri himmel og det var bare der ud af og nyde friheden på to hjul og den varme sommervind i ansigtet.

 

Vi lod igen ”Fru Garmin” vise vej og vælge et hotel. Igen blev vi guidet til et hyggeligt hotel, indrettet i en gammel vandmølle. Fantastisk sted, hvor vi kunne nyde de smukke omgivelser.

 

 

Hos Wanda og Frank, drønede dagene af sted. Vi dasede i solen, nød bjergene, fik vores motorcykel sendt til service hos Yamaha i Biesco Biala og ikke mindst fik vi endnu engang god mad og flere hyggelige timer sammen med Wanda, Frank og nogle polske venner.

 

I  Polen sydede det hele af vækst. Der blev renoveret veje, bygget huse og selv i det lille lokale samfund i Caniez, var den lille købmandsforretning renoveret både inde og ude.

Det var måske også nødvendigt og heller ikke af det helt gode for den lille købmand, at der ca.1 km.væk var opført et helt nyt og moderne lavprismarked?

 

Udsigten til de smukke bjerge, var blevet en del ødelagt, men sådan er det jo ofte når noget moderniseres.

Vejret var stadig nogenlunde, da vi forlod Polen og kørte mod Tjekkiet. Det var dog blevet lidt mere uroligt med regndråber i luften.

Fortsættelse

 Virago-mc.dk © 2011• Privacy Policy • Terms of Use