Inges motorcykel  historie

Jeg er blevet ret vild med at køre på motorcykel.

En tur på kværnen, kan rense både krop og sjæl. Turene er fyldt med frisk luft og det kan meget vel være bidende koldt. Man glemmer dog alt om kulde, når oplevelserne ruller forbi.

 

Det hele startede på Kreta. Efter en tur med taxa til et meget øde sted på "Lars tyndskids marker." Hvor vi måtte gå hjem, da der ikke var telefon eller andet moderne udstyr i nærheden!!

Det var hårdt og jeg brokkede mig højlydt!!

Jeg blev her mindet om, at jeg jo ikke ville sidde bag på et to hjulet køretøj i Kretas myldrende trafik eller i al almindelighed. 
Nu måtte jeg ligesom melde pas! 

 • Jeg gad ikke gå mere
 • Jeg gad ikke ende på "Lars Tyndskids marker" en gang til.
 • Jeg er vild med nye oplevelser
 • Oplevelser, set igennem en bilrude, var jeg sikker på at jeg ikke gad.
 • Hvad så nu?

Okay! Min dovenskab sejrede og vi gik ned, i byen for, at leje en 50 cc.

Jeg syntes ærlig talt den så lidt farlig ud og der var en del sommerfugle der blafrede rundt i maven. Min holdning er dog, at har man sagt A så siger man også B. Jeg kravlede op på "dyret" og det gik derudaf, dog i meget adstadigt tempo skal tilføjes.

Hold da op! Vi kom ud til steder, hvor der ikke hver dag kom turister. Vi kunne jo køre mere eller mindre uden for de civiliserede, asfalterede veje. Hmmm!!Vi bumlede af sted igennem sten, huller i vejen og andre ubeskrivelige ting.

Nogle år, blev det faktisk sådan, at vi bare måtte leje et tohjulet, motoriseret køretøj, hver gang vi besøgte Rhodos eller Kreta.

Jeg havde fået smag for bevægelse "på to hjul!"
Efter mange tanker og overvejelser, så måtte vi have en maskine i Danmark. 
Det var altså ikke nok med kun 14 dage eller tre uger i vores sommer ferie. 
Hold da op nogle priser på motorcykler! Vores afgifts system i Danmark grænser til det urimelige. Nå ja! Vi vidste jo det var sådan, men alligevel! 

Vores første maskine blev på 250 cc  En Honda Rebel. 

En lille  mc, der var knald rød. Rigtig flot var den, men ikke ret stor, 
Vi købte udstyr og det blev ikke, det helt  rigtige. Vi havde jo ikke erfaring med tøj o. lign.  Vi fik dog udstyret i orden, så vi kunne køre sydpå i den kommende sommerferie

Det var simpelthen bare fedt, men det kneb lidt med pladsen på den lille maskine. Vi havde jo selv medbragt telt, kogegrej, soveposer + meget, meget mere. 

Ved Strassburg var der to toldere, der var ved at "dø af grin" De beherskede sig  dog og spurgte vantro. " Har i virkelig  kørt på den lille maskine, helt fra Danmark?" 
Det måtte vi jo indrømme  at vi havde og jeg synes dengang, at de var lidt tarvelige. 
Hvad var der i vejen med to mennesker på en lille 250cc med oppakning; der havde kørt helt  til Strassburg? (Vi var i øvrigt på vej til Italien!) Vi havde en fed tur og nåede en lille smut ind i Italien. Vi var stolte af vores præstationer og glædede os til næste sommerferie. 

Året efter, overvejede vi meeeeget om vi skulle have en større maskine!  

Det fik vi. 

Valget var en Yamaha Virago 535.  
Jeg tror nok, at vi begge ønskede os en Virago 750cc, men især en Virago 1100cc
Sådan en rigtig "Vild Engel Kværn" 
Priserne var urimelige og vi ville ikke købe en brugt maskine, så valget faldt på en 535cc.
Det var en fed oplevelse at få lidt flere "HESTEKRÆFTER MELLEM BENENE."

Nu gik det lidt stærkere og "bundtrækket kunne rigtig mærkes"  
Var der egentlig ikke en gang på Kreta, hvor 50cc, var meget skræmmende?? 

Hvad er det man siger?  
Man bliver fartblind med tiden? 

Endnu en tur syd på.  Endnu mere og lidt anderledes udstyr. Endnu flere fede oplevelser, som jeg i dag mener alle bør unde sig selv! 

 

 

En chartertur hvor alt er tilrettelagt i mindste detalje, er selvfølgelig langt fra den ferie  man får når man tager ned igennem Europa på mc, men man oplever og ser steder man ellers aldrig ville have stiftet bekendtskab med og man får samtidig prøvet mange af sine egne grænser af. 

   

   

  Kreta rundt

   

   Virago-mc.dk © 2007 • Privacy Policy • Terms Of Use