MC Tur til Harzen maj 2010

 

 

 

 

I år var der ikke planlagt den helt lange tur, men en lille miniferie i Harzen, sammen med Ellis og Henning og senere sammen med resten af Turklubben på biker hotellet, Villa Lövenherz.

Da vi forlod Danmark d.8.maj var det bestemt ikke det man kan kalde for "motorcykelvejr a la creme." Koldt, regnfuldt og ikke det mindste tegn på forår.

Vi ville have taget af sted klokken 8, men blev forsinket, da vi ventede til den kolde regn var hørt op!Pyt! Man er vel biker og med flere lag tøj var det da også okay og vi kunne sætte kursen mod Harzen.

Vi havde ikke planlagt hvor vi ville ende den første dag, men havde aftalt at vi ikke ville køre på motorvejen.Lidt uden for Lübeck stak vi på hovedvejen og blev faktisk forskånet for regn indtil klokken 17. Så kom der lidt uforusete problemer med at finde et lille hotel der ville have os boende en nat. Alle steder var der optaget og det virkede lidt underligt, da der var rimeligt tomt og stille de steder vi var inde at spørge! Nå videre måtte vi i regnen og fandt da også til sidst et hyggeligt, lille hotel hvor der var plads til os fire halvvåde farende.

Her fortalte indehaveren, at den lille by hvor vi havde spurgt om overnatning, vidst ikke var så glade for bikere og derfor nok havde afvist os! Tjaeeeee, hvis man forstiller sig en flok larmende bikere med "det hårde look", kan man jo godt forstå modviljen mod at åbne sine døre, men når vi selv skal sige det, er vi søde, rolige og sågar høflige!

Hotellet Vier Linden, var et kur hotel og der var mulighed for at bruge bl.a. sauna og svømmepøl. Det gad vi  bare ikke! Vi var bare lidt tørstige og sultne og trængte  til at sidde og hygge os i de smukke lokaler.Kameraet blev fundet frem da der var flere udstillede gamle ting, som man havde lyst til at kigge nærmere på.Se bare her.

       

Da vi havde fået et solidt morgenmåltid og et par gode kopper kaffe, var vi klar til at sætte næsen mod Goslar.

Vejret var denne dag ok og sågar solen tittede frem, så det var bare at nyde den smukke natur omkring os.Solen var fremme ja, men det var stadig ikke varmt og godt vi alle har rigtig godt køretøj, der er i stand til at holde den værste kulde på afstand ellers havde turen nok ikke været lige så god.

 

I Goslar startede jagten igen på et lille, ikke så dyrt hotel eller gasthaus, men i denne turistby er det ikke den helt nemme opgave at blive sat på, skulle jeg hilse at sige, hvilket jo er naturligt nok. Det lykkedes dog allerede efter knap en time, at finde et lille hotel, kun 4 min. fra centrum, hvor vi kunne bo i tre dage. Fedt! Vi fik begge par en lille mini lejlighed lige over for hinanden så der var mulighed for at hygge på værelserne når vi ikke var inde i byen. Den lille lejlighed kostede kun 69 euro i døgnet for to personer inklusiv morgenmad.Fantastisk!

Goslar er intet mindre end fantastisk hvis man kan lide at kigge på gamle velbevarede bindingsværks huse og brostensbelagte gader.Alt oser af historie og det er bare at trave rundt og suge til sig, hvilket vi også gjorde i  de tre dage vi var der. 

Vi fik ikke kørt så meget da det stadig var hunde hamrende koldt, selv når man bare travede rundt iført thermo undertøj, læderbukser og adskellige lag af t-shirts, veste og jakker.Ærgligt med den bidende kulde, som også forhindrede os i at sidde på de mange udendørs caféer på de smukke torve. Skidt pyt det regnede ikke i stride strømme, faktisk næsten ikke, så det var da helt sikkert et stort plus.Det blev dog til et par kopper kaffe og en god kage på det smukke torv i Goslar mens vi ventede på det berømte klokkespil.

På vores tur igennem byen blev vores blikke godt nok rettet kraftigt imod en istandsættesle af et skiffertag.

Hold da op!Hvis det danske arbejdstilsyn, havde noget at skulle indvende her, ville byggepladsen øjeblikkeligt blive lukket.

Der var absolut intet der sikrede håndværkerne, når de kravlede rundt på det meget skrå tag.Det var ikke rart at tænke på hvad der ville ske, hvis en af dem pludselig fik overbalance.

 

Her kan du læse lidt faks om flere af

byens seværdigheder bl.a. Ridder Ramm og det berømte klokkespil.

Goslar, den fortryllende, mere end 1000 år gamle kejserby, ligger i den nordlige del af naturparken Harzen.

Byens enestående silhuet bestod i sin tid af kirker, kapeller og talrige tårne.

Den dag i dag er silhuetten med tårnene fra de fem store kirker imponerende, og den nydes bedst fra det højt beliggende Kaiserpfalz.

Kaiserpfalz, som var de tyske kejseres og rigets pragtstykke, er egentlig et must for enhver Goslar-besøgende. Opført mellem 1040 og 1050 under Henrik III er Kaiserpfalz et enestående mindesmærke for verdslig arkitektur. I over 200 år blev der her på talrige rigs- og hofdage ”skabt“ tysk og europæisk historie. Det sydligt tilstødende kapel Sankt Ulrich gemmer under en gravsten med en figur af Henrik III hjertet af den i 1056 afdøde kejser.
Marktplatz med brønd og klokkespil er omgivet af enestående, historiske bygninger. Det store område mellem ydre og indre ringmur i voldanlægget er imponerende.

Marktkirkens ulige tårne rager op over Marktplatz, et torv der er omgivet af historiske bygninger. Springvandet markerer centrum på pladsen og dermed byens centrum. Springvandet krones af en ørn, som også er byens vartegn.

                          

 

 

 

 

Fire gange om dagen rettes alles blikke og fotoapparater mod gavlen af bygningen ”Kämmereigebäude” på østsiden af pladsen. Tre små låger åbner sig med musik fra klokkespillet der istemmer og en rundtur med figurer fortæller historien om minedriften  i Rammelsberg.

Forest ses den berømte Ritter Ramm som var en af årsagerne til at byen var rig, da der bl.a. blev fundet en sølvåre.  

Zwinger (er ikke en klub.Smil)
Området mellem indre og ydre ringmur (Zwinger) befinder sig i den sydøstlige udkant af den gamle bydel. Det 19 meter høje tårn var engang en del af byens fæstningsanlæg og blev opført i perioden 1517 til 1524. Med sin 6 meter tykke mure og en diameter på 26 meter var den et af de stærkeste bygningsværker på den tid i Europa. I tilfælde af belejring kunne der huses op til 4000 mand på de fire etager. Inde i området mellem indre og ydre ringmur befinder der sig i dag en restaurant og ”Museet for sen middelalder” (Museum des späten Mittelalters). I dette museum kan man se middelalderlige våben, torturinstrumenter og ridderrustninger

 

Ellis og Kjeld var friske nok til at gå op i klokketårnet på den berømte kirke.I alt 233 trin klarede de to friske mennesker. De fik en fantastisk udsigt ud over byen. Henning og jeg var meget mere dovne og satte os på en bænk, hvor vi gabte om kap og betragtede gadelivet i jordplan!

Alt den friske luft kan tage livet af selv den bedste!Her skal tilføjes at vi dog ikke faldt i søvn og ned af bænken! :-)

Jeg personlig er ikke vant til at gå så meget og slet ikke at være så meget ude i den friske luft, så dagene i Goslar var også på denne måde en god og sund oplevelse.

Med alle disse historiske indtryk fløj dagene afsted, men varmen og sommervejret var ikke kommet og det var stadig bidende koldt da vi om onsdagen satte kursen mod bikerhotellet Villa Lövenherz.

 

Bikerhotellet

 

                                                                          Virago-mc.dk © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use