Polen 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Polen september 2012

 

Fra det lidt kedelige, men meget smukke Tjekkiet, gik turen til Wanda og Frank. Før hen sagde man at turen gik til Polen, men nu er det helt klart for at besøge vores venner! Vejret var fantastisk og meget hurtigt nåede vi den Polske grænse. Det var meget tydeligt at se hvor de to lande skilte.Tjekkiske ruiner af bygninger, et typisk levn fra før muren faldt, lå side om sid e på vej mod grænsen. Nogle af de sølle huse var beboede og man tænkte på hvilke skæbner og liv disse mennesker mon havde? Så kørte vi over den ubevogtede grænse og ind i Polen. Virker i grunden lidt underligt, at grænserne kan passeres frit, men absolut et gode for dem der kan opføre sig ordentligt, efter min mening!

Det fattige og ”usle look” forsvandt, som dug for solen! Jeg siger ikke at polakkerne er rige, men en ting er jeg sikker på at de er og det er flittige!

 

På vejen til Wanda og Frank, var der gang i byggeri, almindelig vejarbejde og opførelse af helt nye veje og tankstationer med meget mere. Hold da op! Der er godt nok sket meget siden vi første gang var i Polen i 2005.

 

Faktisk var vi på nippet til at fare vild, kun få kilometer fra Czaniec. Fare vild er vel så meget sagt vi havde jo GPS’ en, som bare mente at den korteste vej til Wanda og Frank var bag om byen. Der var bygget mange nye huse så vi var ikke helt sikre på hvor vi var?

Wanda og Franks hus, havde også fået et gevaldigt løft i form af bl.a. ny flot fasade

 

Der var helt styr på det og vi kunne derefter nyde eftermiddagskaffen i skønt varmt september vejr i Franks ”Yamaha hule!

Her har vi godt nok tilbragt mange, mange hyggelige timer og nydt det varme polske klima, både dag, aften og i de tidlige nattetimer.

 

 

Vores mc blev den første dag kørt ind til Yamaha og fik det helt store ”doktor” eftersyn, mens vi nød vejret, hyggede og betragtede Wanda som ”susede” rundt og syltede alle mulige frugter og grøntsager så depoterne blev fyldt op til vinter.

De kommende dage var der yderligere stor travlhed, da der skulle komme en hel bus fuld danskere.

Projektet var intet mindre end usædvanligt! Hvor tit inviterer man 55 personer til Grill og havefest? Nej vel?

 

Man laver da slet ikke alt tilbehør til det grillede kød selv? Jo selvfølgelig gør man da det når man hedder Wanda og er et rent geni til at

tilberede fantastiske polske salater og alt mulig andet godt til ganen.

De mange gæster ankommer i bus og der er gjort klar til at modtage.Bordene er dækket og masser af mad venter de spændte danske gæster.

 

 

 

 

 

 

 

Frank og Kjeld måtte også vise deres mere kreative evner frem!

(Med en lille anelse protest)

Det er nu bare sådan, at når Wanda beder om eller siger skal, så er der ikke så meget at spille om, man gør det bare! :-D

Hvem anede at de faktisk var rigtig gode til at forsyne Wandas syltetøjsglas med udklippede servietter og fine bånd, så de lignede ”en halv

million?”

 

Syltetøjs glassene med herligt, hjemmelavet indhold, ville de nemlig for sjov skyld prøve at sælge til gæsterne.

Jeg snuppede kameraet og forevigede den noget usædvanlige situation med de to kreative ”drenge!”

 

 

Alle gæsterne skulle jo også kunne sidde ned på en stol og selvfølgelig var der plads nok.

Tallerkner, bestik, glas og kopper blev også fundet frem så det rakte til alle!Fantastisk!

Grunden til at der skulle komme så mange gæster var at Wanda og Frank havde sagt ja til at være værter for ”Den dansk polske forening” Wanda ville promovere maden og sit fødehjem og Frank ville fortælle om deres hus og tilhørende historie. Hold da op et stort arrangement!

Kjeld og jeg hjalp hvor vi kunne og alt blev en total succes var vi bagefter alle enige om. Maden blev spist, faktisk mere end vi havde forventet og det var derfor en endnu større fornøjelse at rydde op bag efter.

 

Syltetøjet blev også solgt og hvis der havde været flere glas, havde det ikke været noget problem, at sælge dem også!Hvem søren kan da også sige nej tak til 100 % økologisk syltetøj?

 

Jeg styrtede rundt med mit kamera og legede presse fotograf.

Der var jo masser af motiver og det er herligt bagefter at kigge på alle oplevelserne og også bagefter opdage motiver, som er blevet til noget andet end det oprindelig var tænkt.

Se bare her.

Et lidt sjovt billede, fik jeg taget uden at tænke over det og bagefter kalder jeg det

 

Kan man grille en Virago?

I Polen kan man!

'

Dagene fløj igen af sted, men det blev alligevel også til en skøn jeep tur på næsten ufremkommelige veje!

Frank hvis du læser dette, tror jeg du smiler?

Jeepen bumlede og hoppede mens den ufortrødent besteg store sten, grene eller sågar ”stammer”

Op ville du og op kom vi

Hvor var det ”over fedt” at spise den lækre medbragte madpakke og drikke dejlig kaffe, mens vi bare nød og nød den smukke vilde natur!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tak Frank!

 

Tilbage til Danmark igen, det skulle vi jo og solen fortsatte ufortrødent med at skinne, så det var en ren fornøjelse at køre nord på! Temperaturen var faktisk meget høj og et sted omkring Berlin, viste motorvejs termometeret 41 grader på asfalten og 29 grader i luften!

 

 

 

Woow! Hvor var det fedt med alt den sol og varme og det var derfor lidt nemmere at holde til igen at se regn og igen at føle den kolde aftenluft da vi tørnede i land i Gedser.

 

 

 

 

 

 

!